Kenalan, Sahabat..Kawan-kawan

Saturday, May 4, 2013

Best moment..Langkawi


 1st of May is our anniversary.. every year xperlu isau nk amik cuti kalo nk spend time ngan hubby sbb mmg tiap2 thn akn cuti..hehehehe, kebtln thn ni jth hari rabu hari cuti rehat aku.. so bw ke khamis dpt la tiga hari..selasa rabu n khamis..

memandangkan en.hubby ada kija di langkawi selasa tu, kami decide tuk p honeymoon plus fmly holiday kt sana ja la.. so dh jimat cuti hubby just take one day leave on thursday..

percutian yang menyeronokkan sbb??? sbb hubby layankan ja apa yang aku nak.. even bkn percutian yg dirancang secara teratur mean xda wat apa2 preparation pun, just go..keta pun xbooking.. btul2 on d spot isnin tu br decide jd ke x nk p.. so smpai jetty mmg agak kalut sikit la sbb hubby duk sibuk call kenalan2 dia tuk amik keta, cntct sana cntct sini keta xda tp akhirnya dpt juga.. Vios rm80 sehari so kami p 3 hari 2 mlm keta charge tuk 2 hari, smua rm160.. dpt keta trus gerak p majlis dulu sbb hubby kena settlekn kija dia yang penting supaya dua hari berikut tiada siapa akn ggu dh..hehehhehe

well kami menginap di malibest resort which is resort tu ja lg tggl yg ada bilik view dia mghadp laut.. ( xtually xbooking any room pun, just walk in, kira nsb la dpt bilik mn2 pun). Kami smpai pantai cenang sekitar jam 5, hubby park keta tepi jln -sbb ank2 dh lena dlm keta.. berusaha dia cari satu persatu resort yg ada bilik hadap pantai kan ( sbb bini dia ngidam nk duk bilik hadap laut la konon2 romantik la kan)

xtvt mlm mula2 jsut kuar jln spnjg pntai cenang, mkn ringan2 sepnjg laluan gerai2 cenderahti tu ada jual mknan ringan2 like aiskrim goreng, burger apa2 ja la yg ringan2 sbb dh decide mlm ke 2 br nk pekena ikan bakar segala jenis mknana laut bagai.. ank2 pun alhamdulillah mlm tu meragam, seronok tgk depa enjoy..

1 Mei - 1st tmpt p cable car.. dh byk kali naik sbnrnya tp nk bw ank2 naik.. 1st time tuk budk berdua tu naik.. alhamdulillah, ank2 saya xgayat.. seronok sgt dpt naik. siap xmau turun lg si abngnya..adoyai..






















turun daripada cable car si abg request nk naik keta kuda.. so abahnya pun layannnkn je..






RM 15 satu keluarga..pusing area tu ja pun..xpuas mn pun, tp nk layan anak2 punya pasal..yg penting depa happy..




abis kt sini naik duck tour lak...dari darat turun ke laut..

inilah laut yg kami kelilingi





abis pusing laut, trus amik keta n balik cenang.. dh pnt sgt tp sempat singgah tepi laut area airport tu tuk pekena laksa n cendol, ank2 dh lena dlm keta, so dating ngan en.suami ja, keta park sblh meja kami, nsb baik dpt port dekat leh park keta..

sekian.. nnt aku hapdet entry ke 2 ttg langkawi..in sha allah

2 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, salam ukhuwah dan salam kenal dari bunda... :)

Mrs Mawi.. said...

wassalam.. salam persaudaraan juga buat bunda..terima kasih kerana sudi mengenali